95 Hackney Road, London

Value: Withheld
Client: Bode Property
Hackney Road London
Construction: 2018

A small infill mixed use building with nine apartments above commercial space. The project takes the form of into buildings linked by a central lift / stair within a courtyard.

The site is located within a conservation area with many Georgian buildings still standing. The challenge was to form an elevation with vertical punched openings similar to the existing Georgian fabric whilst at the same time providing maximum glazing opening out onto balconies.

Our solution was to make a tracery formed from 20mm perforated panels, folded to provide their own strength, the screen acts as a balustrade to the large balconies as well as providing scale and privacy to the apartments. The panels are finished in a bronze tone and the shop and residents entrance doors are formed from oak ledged and braced planks.

© Stephen Marshall Architects 2021 Privacy Notice