Scape and Pause accomodation, Guildford UK

Value: Withheld
Client: Scape
Walnut Grove, Guildford UK
Construction: 2020

We were asked to design two new buildings in Guildford one, Scape 2, is the next phase of student housing for students attending the University of Surrey or other educational centres in the city. The other project adjacent to Scape 2 is the Pause building which is a co-living project offering comfortable, highly attractive living accommodation for mature students. Both buildings have shared facilities at ground level comprising communal dining / kitchen, library, study space, film room, gym etc.

The two buildings are located adjacent to the central shared garden. The Scape 2 building is formed from contrasting brick and angled windows with a continuous run of yellow glazing to tie in with Scape 1 (AB Rogers). The Pause Building is clad in perforated bronze panels with projecting bay units and red vertical windows.

© Stephen Marshall Architects 2021 Privacy Notice